Gnocchi s pršutem a sýrem (s prosciutto)

Gnocchi s pršutem a sýrem
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    25 minut
  • Porce
    2
  • Ready In
    35 minut

Gnocchi s pršutem a sýrem (s prosciutto)

Gnocchi s pršutem a sýrem je velice jednoduché italské jídlo, které vykouzlíte během chvilky. Bramborové noky mám osobně hodně rád a tato verze stojí za vyzkoušení.

Suroviny na gnocchi s pršutem a sýrem

  • 300 g bramborových noků (gnocchi)
  • 60 g Prosciutto Crudo nebo jiné sušené šunky
  • 100 g parmazánu nebo sýru Grana Padano
  • 3 stroužky česneku
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 150 ml vývaru nebo vody
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy bramborových noků s pršutem a sýrem

  1. Nejprve si dejte vařit bramborové noky do vroucí osolené vody. Vařte dokud noky nevyplavou na povrch, poté je sceďte.
  2. Prosciutto si nakrájejte na kostičky, česnek najemno a bílou část jarní cibulky na kousky.
  3. Na větší pánvi rozehřejte olej s máslem a na něm restujte cibulku, česnek a pršut. Nechte krátce zarestovat.
  4. Přilijte 50 ml bílého vína a nechte víno odpařit. Poté přidejte horký vývar nebo vodu, sýr, zamíchejte a nechte sýr rozpustit a vytvořit tak omáčku.
  5. Na závěr k omáčce přidejte noky, dochuťte solí s pepřem a také přidejte nasekané zelené části jarní cibulky.
  6. Lehce promíchejte a servírujte posypané sýrem.

Chutnaly vám noky s pršutem? Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Hodnocení receptu

    Průměrné hodnocení:
    • 5 / 5
    Celkem ohodnotilo:( 1 )
    • Jarr

      Znala jsem jen noky s kuřecím a špenátem, ale tyhle jsou TOP !!

    • čučoriedka

      Vařila jsem poprvé podle tohoto receptu a povedlo se. 5*

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..