-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření25 minut
-
Porce2
-
Celkový čas35 minut
Gnocchi s pršutem a sýrem (s prosciutto)
Gnocchi s pršutem a sýrem je velice jednoduché italské jídlo, které vykouzlíte během chvilky. Bramborové noky mám osobně hodně rád a tato verze stojí za vyzkoušení.
Suroviny na gnocchi s pršutem a sýrem
- 300 g bramborových noků (gnocchi)
- 60 g Prosciutto Crudo nebo jiné sušené šunky
- 100 g parmazánu nebo sýru Grana Padano
- 3 stroužky česneku
- 50 ml suchého bílého vína
- 150 ml vývaru nebo vody
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy bramborových noků s pršutem a sýrem
- Nejprve si dejte vařit bramborové noky do vroucí osolené vody. Vařte dokud noky nevyplavou na povrch, poté je sceďte.
- Prosciutto si nakrájejte na kostičky, česnek najemno a bílou část jarní cibulky na kousky.
- Na větší pánvi rozehřejte olej s máslem a na něm restujte cibulku, česnek a pršut. Nechte krátce zarestovat.
- Přilijte 50 ml bílého vína a nechte víno odpařit. Poté přidejte horký vývar nebo vodu, sýr, zamíchejte a nechte sýr rozpustit a vytvořit tak omáčku.
- Na závěr k omáčce přidejte noky, dochuťte solí s pepřem a také přidejte nasekané zelené části jarní cibulky.
- Lehce promíchejte a servírujte posypané sýrem.
Chutnaly vám noky s pršutem? Vyzkoušejte také:
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews